Corona

  • Indien u ziek bent (coronasymptomen zijn onder andere: keelpijn, koorts, hoofdpijn, spierpijn, hoesten, diarree, neusloop, verstopte neus, smaakverlies, geurverlies, benauwdheid…), maakt u best een afspraak voor een PCR test. U kan ook via sommige apothekers terecht voor een antigeentest waarvan het resultaat na 15 minuten gekend is, maar die geeft een iets minder betrouwbaar resultaat.
  • Voor pretraveltesten kan u terecht via de link www.mijncoronatest.be of via www.info-coronavirus.be. De labo’s vragen ongeveer 50 euro per test. Er is geen vergoeding voorzien door het ziekenfonds. Voor de afname van de testen kan het zijn dat er ook een extra vergoeding wordt gevraagd. De pretraveltesten kunnen ook bij ons op de praktijk afgenomen worden. Hiervoor wordt 20 euro per afgenomen test gevraagd. Het ziekenfonds komt hier niet in tussen. Het labo vraagt ongeveer 50 per test.
  • In geval van een reis naar het buitenland: welke testen of attesten er nodig zijn voor welk land vindt u via de link https://diplomatie.belgium.be/nl.
  • Indien u vragen heeft over corona/testen/certificatie/vaccinaties kan u terecht op www.info-coronavirus.be